A jde se na to. Připravte si kuchařské zástěry, nalistujte si náš výborný recept na citronovou babetu a vaření může začít. Musíte se smířit s tím, že po dětech zůstane neskutečný nepořádek, který si vesele odnesou i do ostatních místností.
Ingredience:
170g hladké mouky
170g krupicového cukru
170g másla
4 vejce
3g prášek do pečiva
2 bio citrony (kůra, šťáva)
Postup:
Chceš péct odpoledne? Vytáhni si z ledničky všechny ingredience ráno. Chceš péct ráno? Vytáhni je už večer. A proč? Aby měly pokojovou teplotu. Ingredience se budou lépe spojovat.
Vyšlehej máslo s cukrem a přidej nastrouhanou citronovou kůru. Postupně přidej vajíčka a nakonec prosátou mouku s kypřícím práškem. Vypracuj hladké těsto a dej do máslem vymazané formy. Peč cca 20 – 25 min na 180°C. Doprostřed píchni špejli, jestli se těsto nelepí a pokud ne, můžeš dort vytáhnout a nechat zchladit.
V rendlíku si smíchej 50ml vody, 25g cukru, šťávu z jednoho citronu a kousek citronové kůry. A vše přiveď k varu. Nech zchladnout. Pokud už i babeta zchladla, polej ji cukrovým rozvarem a můžeš servírovat.
Dobrou chuť.