Milí dospělí a milé děti, i když nemáme v České republice moře, můžete si ho malinko přivolat naším receptem na chobotnicové ragú. Schválně, kdo z vás ještě nikdy nejedl chobotnici? Je to dobrůtka. A recept je tak jednoduchý. Rychle obléct kuchařskou zástěru a hurá na to.
ingredience:
1 cibule
1 mrkev
3 lžíce oleje
česnek (dle chuti)
1 chobotnice
1 lžíce rajčatového protlaku
trochu bílého vína
oregano
tymián
bobkový list
sůl
pepř
postup:
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme
na oleji, přidáme na malé kousky nakrájený česnek,
na kostičky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájená chapadla chobotnice. Přidáme lžíci rajčatového protlaku, zamícháme a zalijeme troškou bílého vína, které necháme odpařit. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky (tymián, oregano, bobkový list,…) a zalijeme vodou tak, aby kousky byly ponořené. Vaříme zakryté pokličkou do změknutí za občasného míchání asi 1,5-2h. Podáváme s bramborami, rýží nebo těstovinami.
Dobrou chuť.